Dapat ‘bisikan’ untuk tikam ibu sebab ibu sembah berhala punca anak tikam ibu sendiri di Melaka

Share Now

TANGGA BATU 5 Julai – Seorang anak yang tergamak menikam ibu kandung sehingga mati di Kampung Paya Luboh, di sini, pernah menerima rawatan psikiatri di Hospital Melaka.

Ketua Polis Melaka Datuk Zainol Samah berkata, ketika ditahan suspek berusia 38 tahun mengaku menikam leher kiri dan kanan ibunya menggunakan sebilah pisau berukuran 26 sentimeter (cm).

Beliau berkata, suspek mendakwa bertindak sedemikian selepas terdengar bisikan yang menyuruhnya menikam mangsa kerana ibunya dikatakan menyembah berhala.

 

Dapat 'bisikan' untuk tikam ibu sebab ibu sembah berhala punca anak tikam ibu sendiri di Melaka

“Atas sebab itu, suspek dikatakan masuk ke bilik ibunya yang baru sahaja selesai mandi sebelum menikam leher kiri dan kanan mangsa menggunakan pisau memotong sayur.

“Suspek kemudiannya dikatakan telah menyerahkan pisau itu kepada ibunya, sebelum ibunya bertindak membuang pisau itu melalui tingkap di biliknya,” katanya kepada pemberita di perkarangan rumah mangsa.

Dalam kejadian kira-kira jam 3.05 petang itu, mangsa Rozizah Md Dom, 63, meninggal dunia akibat dua tikaman di leher.

Kejadian itu disedari anak perempuan mangsa berusia 30-an yang kemudian bertindak menjerit meminta pertolongan kepada jiran-jiran berhampiran.

Mengulas lanjut, Zainol berkata, ketika ditahan suspek yang mempunyai dua rekod berkaitan dadah hanya diam dan memberikan kerjasama yang baik kepada pihak polis.

Katanya, pihak polis akan menjalankan ujian saringan air kencing bagi mengetahui suspek berada dibawah pengaruh dadah atau sebaliknya ketika kejadian.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan suspek dijangka akan dibawa ke Mahkamah Majistret Ayer Keroh esok bagi tujuan mendapatkan permohonan reman,” katanya. – Sumber: Melaka Hari Ini

 

Baca: Warga emas maut ditikam dileher

Seorang Suami Mengelar Isteri Dan Bayinya 2 Bulan Sebelum Melarikan Diri Dalam Keadaan Berbogel

“Tiga mayat berlumuran darah” Hari kemerdekaan bertukar hari kematian di Amerika Syarikat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *