Ini sebab kenapa majlis perkahwinan Mas Idayu boleh jadi ‘Wedding of the Year”

Share Now

Ini sebab kenapa majlis perkahwinan Mas Idayu boleh jadi 'Wedding of the Year"

Ini sebab kenapa majlis perkahwinan Mas Idayu boleh jadi ‘Wedding of the Year”. Penyanyi dangdut Mas Idayu menjadi artis pertama yang mengenakan veil terapung ketika mengenakan busana perkahwinan pada majlis resepsi, malam semalam.

Menurut perancang perkahwinan yang merupakan pereka busana, Anas Abdullah, dia menggunakan 18 belon untuk menerbangkan veil berkenaan dan mengambil masa tiga hari untuk sesi latihan.

Bila Mummy (Mas Idayu) nak kahwin, saya bincang dengan dia nak buat sesuatu yang luar biasa dan lain daripada yang lain. Jadi, apa kita bincang adalah ‘veil’ terapung pertama di Malaysia. Hari ini terbukti, ‘veil’ pertama terapung ini berjaya dipakai oleh Mas Idayu.

Keseluruhan ada 18 belon dengan panjang ‘veil’ 15 kaki. Selama tiga hari kami buat latihan dan percubaan untuk menerbangkan ‘veil’ ini. Alhamdulillah, malam semalam berhasil.

 

Ini sebab kenapa majlis perkahwinan Mas Idayu boleh jadi 'Wedding of the Year"

Dalam pada itu, dia turut mengakui berasa penat, namun berbaloi apabila melihat Mas Idayu memakai veil berkenaan. Difahamkan, kos busana yang digayakan oleh penyanyi berusia 50 tahun itu dan suaminya, Sufian Che Isa berharga RM12,000

Dua tahun pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tidak ada majlis perkahwinan yang ‘wedding of the year’. Jadi, bila Mummy nak kahwin kami memang sasarkan majlis ‘wedding of the year’.

Apabila kami bagi pendapat, dia terima. Dia juga berikan kepercayaan sepenuhnya kepada saya untuk menguruskan semua majlis. Alhamdulillah, inilah hasilnya.

Terdahulu, Mas Idayu sah menjadi isteri kepada Penerbit Eksekutif TV3 dengan sekali lafaz dengan mas kahwin sebanyak RM1001. Bagaimanapun, wang hantaran dirahsiakan.- HMetro

Baca: Artis cilik ini dulu bukan main sopan tapi sekarang dah berubah

Ramai wanita jadi mangsa rogol dan bunuh di negara ini…

Terlibat dengan jenayah seks, pengacara popular ini ‘basuh’ orang agama ini kaw-kaw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *