Ini Sebab Kenapa Warga Bangladesh Suka Pikat Wanita Melayu

Share Now

Tak sangka rupa-rupanya pekerja Bangladesh ini kahwini wanita sebab nak dapat kad pengenalan. Mereka memilih wanita melayu kerana dapat banyak faedah termasuk memulakan perniagaan.

Sebab Bangla Suka Pikat Perempuan Melayu

Menurut Daily Express, sekumpulan pekerja Bangladesh mengakui mereka diberi kad pengenalan (IC) oleh kerajaan Malaysia dan suka berkahwin dengan wanita Melayu tempatan supaya mereka boleh menikmati faedah lain juga.

Mereka membuat pengakuan itu ketika ditanya wakil Pertubuhan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (Ikhlas) di hadapan Suruhanjaya Tinggi Bangladesh di sini, Ahad awal.

Sambil berpegang pada bendera Malaysia yang diberikan kepada mereka, warga Bangladesh itu turut mengakui mereka menikmati begitu banyak faedah sehingga tidak mahu lagi pulang ke tanah air.

“Ramai yang menerima IC, bukan?” tanya presiden Ikhlas, Mohd Ridzuan Abdullah kepada kumpulan itu.

“Ya,” kumpulan itu menjawab.

Soalan: Kahwin dengan perempuan Melayu kan?

Jawapan: Betul

Soalan: Dapat IC lepas kahwin wanita Melayu kan?

Jawapan: Betul

Soalan: Kahwin Melayu dengan niat nak berniaga kan?

Jawapan: Betul

Ridzuan berkata pengakuan warga Bangladesh itu adalah bukti mereka menikmati lebih banyak faedah berbanding penduduk tempatan.

“Warga Bangladesh mengakui mereka menyukainya di sini. Mereka mengaku menikmati setiap faedah yang saya persoalkan sebentar tadi.

“Saya percaya penduduk tempatan pun tidak menikmati faedah yang mereka (Bangladeshi) dapat.”

Ridzuan berkata, ramai pekerja asing di negara ini tidak bersetuju dengan kemasukkan 1.5 juta lagi pekerja Bangladesh ke negara ini. – Sumber

Baca: Harga Ayam Bakal Naik RM15 Sekilogram – Peniaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *