Iphone masih berfungsi selepas terbakar selama 30 minit, netizen terkejut kemampuan Iphone

Share Now

Iphone masih berfungsi selepas terbakar selama 30 minit, netizen terkejut kemampuan Iphone

Iphone masih berfungsi selepas terbakar selama 30 minit, netizen terkejut kemampuan Iphone Terdapat banyak laporan bahawa iPhone boleh terus digunakan selepas terjatuh ke dalam air dan terdapat kes di mana iPhone boleh digunakan selepas dijatuhkan dari langit. Baru-baru ini, seorang pengguna iPhone di Australia, Danica telah membuat unggun api bersama saudara dan rakan-rakannya di halaman belakang rumah rakannya.

Danica secara tidak sengaja meletakkan iPhone 13 Pronya ke dalam beg kertas yang dibawa keluar dan kemudian terlupa tentang telefonnya. Sehingga hampir penghujung malam, Danica menyedari bahawa iPhonenya hilang dan dia menyedari bahawa dia mungkin telah meletakkan iPhonenya di dalam beg kertas yang dibawa keluar.

Secara kebetulan, beg kertas itu telah dianggap sebagai sampah oleh pemiliknya dan terbakar lebih kurang 30 minit. Apabila api dipadamkan, Danica menemui iPhone 13 Pro miliknya tetapi apabila dia melihat dengan lebih dekat, dia mendapati bahagian belakang iPhonenya dilindungi dengan baik oleh sarung getah yang dipasangnya.

Warna kaca pada bahagian belakang telefon masih boleh dilihat dengan jelas dan pada masa yang sama, hanya separuh daripada skrin hadapan berubah warna kerana terkena api. Menariknya, apabila Danica menekan suis, iPhone 13 Pronya masih boleh dihidupkan dan digunakan seperti biasa.

Selepas kejadian tersebut tular di internet, ia menyebabkan perbincangan hangat. Beberapa netizen berkata bahawa iPhone lebih berkuasa daripada yang disangkakan dan ia masih boleh digunakan walaupun selepas dibakar dalam api. Walau bagaimanapun, sesetengah orang mengatakan bahawa bateri litium di dalam iPhone adalah seperti bom jika suhu tinggi.

Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan nantikan berita seterusnya bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia.

-Sumber: Goody25

Baca :‘Lelaki itu bukan bapa kandung saya’ Rupanya ada cerita sedih Anggota Penguatkuasa yang tular rebah ketika perbarisan

Menakjubkan ! Teleskop paling besar dan mahal berjaya mengesan galaksi tertua di alam semesta

Air jampi ‘RM1,000’, perawat seorang penjenayah seperti filem Penunggang Agama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *