Kejam ! Demi RM49 ribu, lelaki sanggup b*nuh ibu sendiri

Share Now

Kejam ! Demi RM49 ribu, lelaki sanggup b*nuh ibu sendiri

Kejam ! Demi RM49 ribu, lelaki sanggup b*nuh ibu sendiri. Seorang lelaki dari Bandar Raya New York, Amerika Syarikat (AS) mengaku bersalah atas tuduhan membunuh ibu sendiri bagi mendapatkan wang pusaka bernilai AS$11,000 (RM49,890), lapor agensi berita United Press International (UPI) semalam.

Tertuduh, Jared Eng, mengaku menyebabkan kematian Paula Chin dalam kejadian yang berlaku dalam sebuah apartmen di kawasan kejiranan Tribeca, Manhattan pada 2019.

Jared berdepan hukuman penjara minimum 18 tahun atau maksimum seumur hidup yang akan diputuskan dalam satu persidangan mahkamah pada 18 Oktober depan.

Lelaki itu memukul dan menetak ibunya semasa bertengkar manakala salah seorang teman wanitanya, Jennifer Lopez membantu tertuduh membersihkan lokasi kejadian.

Pasangan itu kemudian didakwa membawa mayat Paula ke sebuah rumah di Morristown, New Jersey, di mana mereka didakwa bertemu dengan Caitlyn O’Roure, seorang lagi kekasih Jared.

O’Rourke didakwa membantu Jared dan Lopez membuang mayat mangsa ke dalam bekas sampah yang membawa kepada penemuan polis dengan beberapa kesan tikaman dan objek tumpul pada kepalanya

Polis turut menemui sarung tangan getah berdarah dan pita pelekat di kedua-dua rumah itu serta mesej teks daripada Lopez kepada O’Rourke yang memberitahu bahawa pangsapuri Tribeca telah dibersihkan.

Dalam mesej teks lain, Jared turut menulis ‘saya telah bebas, masalah sudah disingkirkan’, demikian menurut pendakwa raya.

Tertuduh menafikan dakwaan membunuh semasa mula-mula ditahan dan memberitahu polis bahawa dia pergi ke New Jersey untuk mendapatkan koleksi syiling yang disimpan di rumah milik keluarganya bagi membayar sewa. – Agensi

Baca: Dengki sebab perniagaan orang lain makin maju jiran berhati busuk ini buat khianat

Pelajar maut di sekolah tertembak pistol buatan sendiri

Lelaki patah dan putus jari di belasah anak sendiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *