Rupanya Perempuan Viral Air Buah pernah di panggil Jabatan Agama sebelum ini, kini bakal terima akibat atas perbuatan tak senonoh

Share Now

KUALA NERUS: Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) sedang melengkapkan kertas siasatan berhubung tindakan seorang wanita berkelakuan dan berpakaian tidak senonoh di sebuah kedai makan di Setiu.

Pesuruhjaya JHEAT, M Rozi Bidin berkata, wanita yang berusia 30-an itu telah ditahan di premisnya pada Selasa bagi siasatan lanjut.

Menurut beliau, pihaknya juga sudah merakamkan keterangan suspek sebelum dia dibebaskan dengan bon jaminan.

“Kita juga sedang berusaha untuk mendapatkan saksi-saksi yang tahu isu atau terbabit dalam kes ini bagi membantu siasatan lanjut.

“Kemudiannya, kita akan serahkan kepada Jabatan Pendakwaan Syariah untuk tindakan seterusnya sama ada berpakaian tak senonoh atau melakukan sesuatu yang tidak bermoral serta sebagainya,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas Majlis Penghayatan Sambutan Hari Arafah Peringkat Negeri Terengganu di Kuala Nerus pada Khamis.

Kata M Rozi, sebelum ini wanita berkenaan telah dipanggil ke pejabat JHEAT untuk diambil tindakan dan diberi nasihat dan berjanji tidak mengulanginya, namun, masih melakukannya.

Terdahulu tular di media sosial video berdurasi 34 saat yang memaparkan beberapa pelanggan lelaki tanpa segan-silu memeluk seorang dengan pekerja wanita di sebuah kedai makan.

Perbuatan dan tindakan itu mengundang pelbagai kecaman dan kritikan pengguna media sosial. – Astro Awani

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *