Tahanan mati mengejut dalam lokap

Share Now

Tahanan mati mengejut dalam lokap

Tahanan mati mengejut dalam lokap. Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan seorang suspek lelaki warga tempatan mati mengejut dalam tahanan di Lokap Berpusat Shah Alam semalam.

Ketua Komunikasi Korporat PDRM ACP Skandaguru Anandan berkata lelaki berusia 33 tahun itu merupakan suspek yang ditahan sejak 29 Julai lepas.

“Dia ditahan sementara siasatan dijalankan mengikut Seksyen 6(1) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan Langkah-Langkah Pencegahan Khas 1985.

“Pada 4.59 pagi tadi, suspek berkenaan ditemukan terbaring dan tidak sedarkan diri. Pihak hospital telah dihubungi bagi tujuan rawatan awal dan kira-kira 5.20 pagi, pegawai perubatan dari Hospital Shah Alam telah mengesahkan kematiannya,“ menurut beliau dalam kenyataan semalam.

Skandaguru berkata suspek telah dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang untuk bedah siasat yang dijadualkan hari ini.

“Setakat ini, kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut. Unit Siasatan Jenayah dan Kematian Dalam Tahanan (USJKT) Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman akan menjalankan siasatan berkaitan kes tersebut,“ katanya. – Bernama

Baca: Perkara yang bakal berlaku selepas Ratu Elizabeth II meninggal ini akan mengubah sejarah Dunia

14 maut ketika sedang berkaraoke

Ini rahsia kenapa wanita Turki cantik-cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *