Terlibat dengan jenayah seks, pengacara popular ini ‘basuh’ orang agama ini kaw-kaw

Share Now

Terlibat dengan jenayah seks, pengacara popular ini 'basuh' orang agama ini kaw-kaw

Terlibat dengan jenayah seks, pengacara popular ini ‘basuh’ orang agama ini kaw-kaw. Tajuk artikel ni diambil dari kata-kata pengacara TV, Finaz Yunus yang geram melihat semakin ramai individu salah guna gelaran baik yang diterima hanya kerana ingin memuaskan nafsu.

Finaz yang juga bekas pengacara TV Alhijrah itu berkongsi pandangannya di Instagram mengenai isu pendakwah selebriti yang ditahan reman empat hari bagi membantu siasatan kes amang seksual.

Jangan busukkan lagi nama Islam

Usah kita jadi bahan penyedap buat musuh agama membusukkan lagi nama Islam.

Seandainya tidak mampu mengawal nafsu kalian, tinggalkan dan cabutlah gelaran Pencetus Ummah, Imam Muda, Murabbi, Ikon dakwah, Ustaz, Muir dan sebagainya. Carilah kerjaya lain.

Selaku pengamal media, Finaz juga sering menerima berita seperti ini terlebih dahulu dan ia amat berharap agar orang lain tidak salah guna amanah dan tanggungjawab yang dipikul.

Dalam pada itu, dia turut mengingatkan gelaran itu terlalu besar nilai dan tanggunjawab yang dipikul.

Tidak sekadar populariti dijemput ke sana sini. Cukuplah Islam difitnah oleh musuhnya. – Luahnya lagi.

 

Baca: Murid kena pukul sebab tak pandai berbahasa Inggeris

Kenapa Kuih Keria akak nampak hitam ? Netizen persoal Kuih Keria tak macam biasa, jawapan artis ini buat netizen terdiam

Apa yang lelaki ini buat selepas dipatuk ular sangat luar biasa katanya dia guna ilmu sihir sampai berani buat benda ‘gila’ itu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *