“Tiga mayat berlumuran darah” Hari kemerdekaan bertukar hari kematian di Amerika Syarikat

Share Now

Polis telah menahan lelaki yang didakwa bersenjata di sebalik kejadian tembakan beramai-ramai yang mengerikan semasa sambutan Hari Kemerdekaan di Amerika Syarikat.

Enam orang terbunuh dan sekurang-kurangnya 26 yang lain cedera selepas seorang penembak mula melepaskan tembakan ke arah perarakan perayaan di pinggir bandar Chicago yang mewah di Highland Park.

Pihak berkuasa sedang mencari seorang lelaki berusia 22 tahun bernama Robert “Bobby” E. Crimo III, yang mereka percaya menaiki Honda Fit 2010 berwarna perak dengan plat lesen Illinois. Masyarakat diberi amaran bahawa suspek dipercayai “bersenjata dan berbahaya”.

Robert “Bobby” Crimo III surrendered to police officers after the shooting.

Crimo dilihat di Chicago Utara, selepas seorang pegawai polis cuba menahannya, lapor CNN. Semasa lelaki itu cuba melarikan diri dari tempat kejadian, dia telah ditahan di Lake Forest, Illinois (kira-kira 8.6km jauhnya)

Rapper, yang menggunakan nama Awake, kini ditahan di jabatan polis Highland Park, di mana kami kekal sebagai “orang yang berkepentingan”.

Sebelum ini suspek disifatkan sebagai seorang lelaki berkulit putih bertubuh kecil, kira-kira 18 hingga 20 tahun, berambut hitam panjang, dan memakai kemeja-T putih atau biru. – 

crimo

Saksi memberitahu Chicago Sun Times mereka melihat sekurang-kurangnya tiga mayat berlumuran darah berselimut di atas tanah dan lima lagi cedera.

Rakaman dari tempat kejadian menunjukkan ratusan orang — sebahagiannya kelihatan berlumuran darah — melarikan diri dari laluan perbarisan ketika bunyi tembakan kedengaran kira-kira 10 minit selepas perarakan bermula pada pukul 10 pagi (1 pagi AEST).

Kerusi, kerusi tolak dan selimut adalah antara barangan yang ditinggalkan ketika orang ramai melarikan diri.

Peserta perbarisan, kebanyakan kanak-kanak, berarak bersama pada mulanya tidak menyedari beberapa das tembakan yang kedengaran di belakang mereka. Baca selanjutnya di sini

 

Baca: [Video] TERKINI ! Keganasan rambang, 6 orang terbunuh di perarakan hari kemerdekaan Amerika Syarikat

Tragis ! Banjir Kedah – Keluarga hilang dihanyut air

[VIDEO] Melampau ! Gadis Hulur Kaki Suruh Cleaner Bersihkan Kasut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *