Wanita ini terkejut beli roti sandwic ayam di 7E…

Share Now

Wanita ini terkejut beli roti sandwic ayam di 7E

Wanita ini terkejut beli roti sandwic ayam di 7E.  Seorang wanita terkejut apabila mendapati roti yang beliau beli di 7-Eleven hanya mempunyai dua keping daging bersaiz kecil. Lebih terkilan lagi apabila roti tersebut dipanggil “sandwic ayam berganda”.

Dalam video sembilan saat itu, pengguna TikTok dengan nama Eycah menunjukkan sandwic kepada kamera, dan hirisan ayam dapat dilihat dengan jelas dari hadapan bungkusan lutsinar.

Bagaimanapun, apabila dia membuka sandwic untuk melihatkan isinya, didapati terdapat hirisan ayam kecil yang diletakkan di bahagian hadapan bungkus dan dilipat dua bagi menampakkan sandwic itu mempunyai isi yang penuh. Selain itu, roti disapu dengan sos yang sedikit dan hanya ada dua keping salad.

Di bahagian komen, kebanyakan netizen akui terkejut dengan sandwic ayam tersebut. Kebanyakan mereka menyatakan rasa tidak puas hati dengan pihak 7 Eleven.

@real.eycah♬ suara asli – Powerengers bunting – Intan Lembata bunting

“Oh nuh-uh, kawan. Awak perlu isi semula untuk scamwich itu,” baca komen teratas. “(ini) sebabnya…mengapa [pembungkusan] tidak (sepenuhnya) telus,” tulis seorang pengguna TikTok. “7-Eleven Malaysia, kenapa? Kami perlukan penjelasan mengenai perkara ini!” jerit seorang, manakala seorang lagi menambah, “7-Eleven Malaysia, apa ini?”

7 Eleven ketika dihubungi oleh pihak SAYS untuk mendapatkan ulasan balas berkata bahawa pihak mereka meminta maaf dan akan bertanggungjawab sepenuhnya mengenai isu ini.

“Kami memohon maaf atas isu ini dan [akan] bertanggungjawab sepenuhnya. Terdapat kesilapan oleh rakan komisaris kami dan kami telah menyelesaikannya dengan segera. Kami meletakkan kepuasan pelanggan kami sebagai keutamaan kami,” kata mereka dalam satu kenyataan.

Baca: Perlawanan bola sepak bertukar tragedi ratusan m4ut dalam rusuhan

Khairulaming dah jadi ‘berhala’ sembahan orang masa sekarang?

Neelofa akhirnya mengalah dan sedia tunjuk wajah Bilal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *